Désiré van Laarhoven wordt de nieuwe lijsttrekker van Combinatie'95
Volledig scherm
Désiré van Laarhoven wordt de nieuwe lijsttrekker van Combinatie'95 © MarieTherese Kierkels / PVE

Boxtelse partijen Combinatie’95 en D66 wijzen alvast nieuwe lijsttrekkers aan

BOXTEL - Coronacrisis of niet, de extra gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november in de gemeente Boxtel werpen hun schaduw vooruit. Désiré van Laarhoven en Mariëlle Wijffelaars zijn alvast gekozen als de lijsttrekkers van respectievelijk Combinatie’95 en D66, beide momenteel behorend tot de coalitie. De extra verkiezingen zijn nodig vanwege de toevoeging van Esch aan Boxtel per 1 januari.

Van Laarhoven wordt bovendien door haar groepering al naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Daarmee kan zij de opvolger worden van Peter van de Wiel, die onlangs te kennen gaf eind dit jaar na een periode van zo’n elf jaar als wethouder uit de actieve politiek te stappen. 

Ondernemer

Van Laarhoven (52), ondernemer, is eerder raadslid geweest in zowel Boxtel als in de toenmalige gemeente Liempde. Zij kwam in beeld als kandidaat toen de huidige fractievoorzitter Joep Schalkx aangaf niet beschikbaar te zijn voor een eventuele rol als wethouder na 1 januari.

'Jeugdig talent’

Mariëlle Wijffelaars (38) heeft minder ervaring in het lokale bestuur. Zij kwam ruim twee jaar geleden voor het eerst in de gemeenteraad van Boxtel. Toch kozen de leden van D66 haar als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Zij volgt fractievoorzitter Jos Hegeman op die de partij de laatste drie verkiezingen aanvoerde. Hegeman doet een stapje terug om plaats te maken voor ‘jeugdig talent’.