Ad Hoevenaars tijdens Politiek Kaffee
Volledig scherm
Ad Hoevenaars tijdens Politiek Kaffee © N Reigersman

Boxtelse politiek op de hak genomen in Grand Café Rembrandt

BOXTEL - De Boxtelse politiek werd gisteren met briljante grappen op de hak genomen tijdens het drukbezochte Politiek Kaffee in Grand Café Rembrandt. En burgemeester Ronald van Meijgaarden liet zich evenmin onbetuigd.

,,Wereldwijd economische voorspoed, maar ‘t gaat helemaal voorbij aan Eendenbips.” De Traanrede werd uitgesproken door Henk van de Laak als zijnde koning Willem Alexander. Het was de 39ste versie van het Politiek Kaffee dat hij elk jaar met zijn broer Maarte organiseert, beiden van ‘Indelijst 11'. 

,,Ik ben met de routekaart en gids over Boxtel van opa Bernhard naar Boxtel gegaan en wilde de meest logische afslag naar Boxtel nemen, bij Peters Hoek. Tot mijn verbazing kon ik er pas ergens bij Best Noord af. Toen naar het bruisende centrum - niet te vinden. In het ‘frisse en moderne’ complex De Braken bezocht ik een basketbalwedstijd en voelde meteen een druppel in mijn nek. Het is er wél groot, dus toen de optocht werd afgelast, stelde ik voor om het indoor in De Braken te doen. Maar Donald VI zei dat het geen zin had: ‘Binnen waait het net zo hard als buiten’. 

Wat er allemaal niet gelukt is in Boxtel

,,Op naar de kinderboerderij. Daar zag ik geen dieren vanwege de bezuinigingen. Even later zag ik ze onder begeleiding in een lange rij naar de Voedselbank lopen. Daarna naar de Heilig Hartkerk...” En zo ging ‘Willem-Alexander’ nog wel even door over alles wat (nog) niet is gelukt in Boxtel. 

Peter van de Wiel, de enige aanwezige wethouder, kreeg er flink van langs en werd aan het einde gepresenteerd op een doosje Merci. “Je moet ze eigenlijk delen, Petertje,’ vond ‘Willem Alexander’, “Maar als ik jou was, vrat ik ze allemaal zelf op.” 

Jonge steenkool 

Ad Hoevenaars nam het stokje over en sprak burgemeester Ronald van Meijgaarden aan met Linge-boy, refererend naar diens woonplaats aan de Linge. “U werkt hier nog maar drie maanden, dus u zit natuurlijk nog in de fase dat u gelooft wat de wethouders zeggen.” 

Waarna ook hij Van de Wiel op de hak nam. “Na het schaliegasgedoe was het opeens biomassa. Van de Wiel heeft nog niet door dat dat heel jonge steenkool is.” En een flinke kans gemist met het bezoek van de Chinezen aan de Herenboeren. 

,,Waarom hebben ze niet aan hen doorgegeven dat de eikenprocessierups naar kip smaakt?” Hoevenaars werd benoemd tot Kwekfenomeen vanwege zijn elfde bijdrage aan het Politiek Kaffee. Omdat Meijgaarden nog niet zoveel over de politiek kon zeggen, vertelde hij over zichzelf en refereerde daarbij met een knipoog naar zijn geaardheid - zijn partner is een man. “Ik kom uit een degelijk katholiek gezin. Nee, dat zou je nou ook niet meer zeggen.” De reacties waren lovend: “Gewéldig gedaan allemaal!”