Het fitnesscentrum in De Molen Hey in Schijndel is overgenomen door Basic-Fit.
Volledig scherm
Het fitnesscentrum in De Molen Hey in Schijndel is overgenomen door Basic-Fit. © Robèrt van Lith/BD

CDA heeft vragen bij ontwikkelingen zwembad Schijndel

SCHIJNDEL - Het runnen van de horeca en de squashbanen in zwem- en sportcomplex De Molen Hey in Schijndel, is dat wel een taak van de gemeente Meierijstad? 

Deze vraagt stelt het CDA in de gemeenteraad van Meierijstad aan het college van B en W. Eerder deze maand maakte sportwethouder Coby van der Pas (ook CDA) bekend dat de gemeente ook de horeca in De Molen Hey gaat runnen. Dit werd nodig na de overname per 1 september van fitnesscentrum Fitland door de landelijke fitnessketen Basic-Fit, dat een heel andere werkwijze heeft dan zijn voorganger.
Fitland runde in De Molen Hey ook de squashbanen, de sauna en de horeca. Deze keten had sinds de opening in 2013 speciale afspraken met de toenmalige gemeente Schijndel, die vanaf 2017 werden overgenomen door Meierijstad. De afspraken gingen onder meer over parkeren, gezamenlijk gebruik van de balie en gratis zwemmen voor leden van Fitland. Sinds de overname door Basic-Fit betalen leden minder voor hun abonnement, maar kunnen zij niet meer gratis zwemmen. En de sauna blijft dicht.

Quote

Wij gaan ervan uit dat de gemeente een andere exploitant zoekt voor de horeca en de squashba­nen

Jankees Schwiebbe , Raadslid CDA Meierijstad

,,Wij gaan ervan uit dat de gemeente een andere exploitant zoekt voor de horeca en de squashbanen", zegt CDA-raadslid Jankees Schwiebbe. En dat geldt volgens hem ook voor de squashbanen. ,,Dit zijn geen kerntaken van de gemeente. Daarom willen wij heel graag weten wat de argumenten van het college zijn.” 

Schwiebbe wil ook inzage in de financiële consequenties van de overname door Basic-Fit voor de gemeente. Wethouder Van der Pas gaf eerder tegenover deze krant al aan dat de financiële gevolgen ‘zeer te overzien’ zijn. ,,We hoeven bijvoorbeeld geen extra personeel in te zetten na het vertrek van Fitland.”