Volledig scherm
Rik Compagne is beoogd wethouder in Meierijstad. © Tom Keetels

Compagne start pas op 27 juni als wethouder van Meierijstad

SINT-OEDENRODE - De installatie van Rik Compagne als wethouder van Meierijstad gebeurt pas in de raadsvergadering van donderdag 27 juni. Hij wordt dan de opvolger van Eric van den Bogaard, die zijn ontslag indient per 1 juli 2019. 

De installatie van Compagne heeft dus nog niet in de raadsvergadering van 6 juni plaats. Vanaf eind juni vormen CDA, VVD, de PvdA en de nieuwe partij HIER het gemeentebestuur van Meierijstad. HIER is een afsplitsing van Team Meierijstad, voorheen met elf raadsleden de grootste coalitiepartij die in maart uiteen viel na interne conflicten. 

Vijf wethouders 

Team Meierijstad werd gesplitst in HIER (zes raadsleden) en Lokaal Meierijstad (vijf leden). Omdat wethouder Eric van den Bogaard tot de ‘bloedgroep’ Lokaal Meierijstad behoort, besloot hij loyaal te zijn en zijn vertrek als wethouder aan te kondigen. Zijn voormalige collega-wethouder Eus Witlox besloot al meteen na de breuk binnen zijn partij zijn biezen te pakken. Het nieuwe college van B en W bestaat niet meer uit zes, maar uit vijf wethouders. 

Afscheid Van den Bogaard 

Rik Compagne (31) uit Sint-Oedenrode is nu nog topambtenaar bij de gemeente Vught. Hij neemt straks de portefeuille van Witlox over, met onder meer volkshuisvesting en zorg. De portefeuille van Van den Bogaard wordt verdeeld onder de vijf wethouders. Zo gaat Jan Goijaarts (CDA) ruimtelijke zaken en het buitengebied voor zijn rekening nemen en Coby van der Pas (ook CDA) monumenten en erfgoed. 

Van den Bogaard neemt afscheid in de raadsvergadering van 27 juni. ,,Ik benadruk nogmaals dat ik het jammer vind dat de breuk binnen Team Meierijstad dit allemaal tot gevolg heeft, niettemin werk ik met dezelfde inzet en enthousiasme van de afgelopen jaren door tot het laatst.” 

  1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.