Volledig scherm
PREMIUM
Verbinden en ontmoeten tijdens Culturale 2019 in Boxtel © Jan Zandee

Culturale 2019 in Boxtel: ‘Je moet elkaar eerst ontmoeten voordat je kunt afspreken’

BOXTEL - Ook al was het zaterdagavond ietsje rustiger op de Culturale in Podium Boxtel, voorheen Uitmarkt, toch was het een groot succes. Culturale was dit jaar niet alleen de start van de kunst- en cultuurweek QQLQ Kunst, maar ook de aftrap van ‘Voetstap’, een Boxtels vredesproject dat één jaar gaat duren en dat draait om de ontmoeting tussen culturen. 

Dit thema leverde een bijzondere avond op met prachtige optredens, zoals de imponerende ronddraaiende Derwisjen Dans door onder anderen Oruç Sürücü. “Wij zijn soefisten. Dit is de dans van de liefde; voor iedereen. Onze boodschap is dat er geen verschil is tussen u allemaal en mij. Of je nu gelovig bent, of niet.” 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.