Volledig scherm
PREMIUM
IPTCBron roy lazet den Dungen;nl;03052016 opgehangen naambord Litserborg Dirk van Kollenburg roy lazet;sale © roy lazet

De Litserborg in Den Dungen dringt tekorten terug

DEN DUNGEN - Het interim-bestuur van gemeenschapshuis De Litserborg in Den Dungen timmert hard aan de weg. Met een beetje doorzetten wordt het tekort van 50.000 euro, dat Vivent achterliet toen ze uitstapte bij De Litserborg, in 2020 helemaal weggewerkt.

Een flinke meevaller voor gemeenschapshuis De Litserborg in Den Dungen. De akoestische problemen tussen de onderlinge zalen van het gebouw hoeven niet te worden opgelost door een dure verbouwing van tussen de 70.000 en 80.000 euro. Het interim-bestuur van De Litserborg ziet daar geen heil in omdat na een verbouwing geen garantie gegeven kan worden dat de akoestische problemen daarmee zijn opgelost.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.