Volledig scherm
PREMIUM
Een verzamelbeurs in De Walnoot in Boxtel. (Archieffoto) © Jan Zandee

De Walnoot in Boxtel luidt de noodklok: ‘met tien procent minder kan niet’

BOXTEL - Met tien procent minder krijgt De Walnoot de zaak niet rond. En dreigt zelfs sluiting per 1 januari van het gemeenschapshuis in de Boxtelse wijk Selissenwal.

Tien procent bezuinigen zoals de gemeente alle organisaties en instellingen in Boxtel is moeilijk. Nee, onmogelijk, aldus het bestuur van gemeenschapshuis De Walnoot. ,,Dan krijgen wij de zaak niet meer rond”, zegt voorzitter Willie van de Langenberg.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.