Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Jacqueline Joppe van Zorggroep Elde Maasduinen: ,,Oud deel van voormalige ziekenhuis maakt plaats voor nieuwe huisvesting voor cliënten met dementie". © Johan van Grinsven/BD

Deel van Boxtelse Liduinaziekenhuis wordt gesloopt

BOXTEL - Een deel van het oude Liduinaziekenhuis in Boxtel wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Daarin komen nieuwe voorzieningen voor mensen met dementie.  Zorggroep Elde Maasduinen hoopt begin volgend jaar met de sloop te kunnen starten. De bouw moet over maximaal drie jaar klaar zijn.  

De zorggroep wil een van de oudste delen van het voormalige ziekenhuis vervangen. Het gaat om het gedeelte dat zes verdiepingen hoog is, aan de achterzijde van het complex. Daarin zijn al enkele jaren kantoren ondergebracht. Op die plek komt onder meer nieuwbouw voor vijftig tot zestig mensen met dementie en flinke gedragsproblemen. Die nieuwe accommodatie zal ruimer zijn en optimaal voldoen aan alle huidige wensen en vereisten, aldus bestuurder Jacqueline Joppe van Elde Maasduinen. Dat is niet het geval voor de huidige woonplek voor dementerenden.  Verder zal het nieuwe gebouw veel energiezuiniger en duurzamer zijn, aldus Joppe.