Een eerder protest van Kick Out Zwarte Piet in Den Bosch in 2019. Of de actiegroep naar Schijndel komt, is nog even de vraag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerder protest van Kick Out Zwarte Piet in Den Bosch in 2019. Of de actiegroep naar Schijndel komt, is nog even de vraag. © ANP

Dikke streep door intochten, Zwarte Piet verdwijnt in stappen

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Sinterklaas komt dit jaar niet aan met een drukbezochte intocht in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. Ook gaat Zwarte Piet verdwijnen in deze drie grote kernen van Meierijstad, maar dat gebeurt in stappen. Of Kick Out Zwarte Piet alsnog actie gaat voeren in Schijndel is nog even de vraag. 

  1. Het corona-monster bedreigt opnieuw zwaar getroffen Zorggroep Elde Maasduinen: Zorgcentra op scherp
    PREMIUM

    Het corona-mon­ster bedreigt opnieuw zwaar getroffen Zorggroep Elde Maasduinen: Zorgcentra op scherp

    BOXTEL - ‘De helft van de bewoners in de Vlaswiek kwam te overlijden en meer dan de helft van het personeel werd ziek. Dat nooit meer’. Er heerst flinke onrust bij het personeel van Zorggroep Elde Maasduinen. Want als het monster van corona plots wéér opduikt op verpleeghuisafdelingen met dementerenden, dan lijkt het tij onomkeerbaar. Het drama van de Vlaswiek in Liempde staat maar wat helder op het netvlies. Dus zijn er extra strenge regels.