Volledig scherm
Drugspand Esch zes maanden op slot © Persburo Sander van Gils / Remco Rooijakkers

Drugspand Esch zes maanden op slot

ESCH - Het pand Broxven 4a in Esch gaat vanaf morgen, dinsdag 16 juli, zes maanden op slot. Dat heeft waarnemend burgemeester Yves de Boer besloten. In de kelder van de woning werd onlangs een groot drugslab gevonden.

Dat bevond zich in de kelder van het pand. Daar lag ook zo'n 7.000 liter drugsafval opgeslagen. Ook trof de politie er grondstoffen aan voor het maken van harddrugs. Volgens de burgemeester gaat het om een ernstige situatie. De omvang van de aanwezige drugs is zo groot, dat de openbare orde en volksgezondheid in het gedrang zijn gekomen. Met de sluiting voor de duur van zes maanden wil de burgemeester herhaling en de verstoring van het woon- en leefklimaat van Esch voorkomen. 

De sluiting en verzegeling geldt voor het hele perceel, waar dus niemand meer op mag. De Haarense burgemeester had zijn voornemen tot sluiting al eerder bekend gemaakt, maar daarna volgde een korte periode waarin daartegen bezwaar gemaakt kon worden. Nu heeft de burgemeester zijn definitieve besluit genomen.  

De twee verdachten die in de woning zijn aangehouden op 3 juli blijven nog altijd in voorarrest. Het gaat om een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige Hongaarse. 

Volledig scherm
Het drugslab in de woning Broxven 4a in Esch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Drugspand Esch zes maanden op slot © Persburo Sander van Gils / Remco Rooijakkers