De meer dan 350 palen die bij archeologisch onderzoek in Sint-Michielsgestel werden blootgelegd, markeerden een soort greppel, zo blijkt nu. De rechthoekige bak diende waarschijnlijk als visvijver.
Volledig scherm
De meer dan 350 palen die bij archeologisch onderzoek in Sint-Michielsgestel werden blootgelegd, markeerden een soort greppel, zo blijkt nu. De rechthoekige bak diende waarschijnlijk als visvijver. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Dus daar waren al die paaltjes voor die opdoken bij opgravingen in Gestel, om vis vast te houden

SINT-MICHIELSGESTEL – De houten constructie die archeologen in het voorjaar van 2020 onder het terrein van de voormalige bibliotheek De Brenthof en Emté supermarkt ontdekte, diende in de Middeleeuwen vermoedelijk als vivarium of visvijver. 

 1. Mondjesmaat klanten in winkels: Iedereen blij dat er ‘weer wat kan’
  PREMIUM

  Mondjes­maat klanten in winkels: Iedereen blij dat er ‘weer wat kan’

  SINT-MICHIELSGESTEL/BOXTEL - Een beetje stress, dat wel. Want hoeveel tijd heb je nog over om dat leuke zomerjurkje of die nieuwe schoenen te passen? Of om dat speciale cadeautje te vinden voor je jarige familielid, voordat de volgende klant komt? Maar, goed. Iedereen is wel blij. Winkelen met een tijdslot en maar een paar klanten per uur in de winkel is veel beter dan niks. Vandaag ging het 'coronaproof tijd-winkelen’ in.
 1. Rolschaatsmeiden starten kledinglijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'
  Play

  Rolschaats­mei­den starten kleding­lijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'

 2. Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexamen doen
  Play

  Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexa­men doen