Volledig scherm
PREMIUM
67 dierenactivisten uit verschillende landen die betrokken waren bij de stalbezetting in Boxtel van afgelopen mei moesten woensdag voorkomen. © Roel van der Aa

Een geldboete en voorwaardelijke celstraf: schrikt dat dierenactivisten af?

DEN BOSCH - De 67 dierenactivisten die terecht stonden voor de stalbezetting in Boxtel kennen hun straf: een boete van 300 euro én een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Is dat voldoende om te voorkomen dat er nieuwe acties volgen?

Quote

Als acties nodig zijn om wantoestan­den aan te kaarten, zullen we het zeker vaker doen

Jonathan Loogman, Dierenactivist

Hij zei het niet met zoveel woorden, maar ontkende het ook niet. Op de vraag of Meat the Victims van plan is om een opnieuw een boerenstal te bezetten, stelde woordvoerder Jonathan Loogman: ,,Als acties zoals we die gedaan hebben nodig zijn om wantoestanden aan te kaarten en daarmee een debat op gang brengen, zullen we het zeker vaker doen.”

  1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

    BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.