Vijftig vrijwilligers leggen een zeil over een waterbassin bij het bedrijf Schneider Youngplants. Daarmee moet het bassin waterdicht worden gemaakt.
Volledig scherm
Vijftig vrijwilligers leggen een zeil over een waterbassin bij het bedrijf Schneider Youngplants. Daarmee moet het bassin waterdicht worden gemaakt. © Olaf Smit

Een ochtend lang sleuren en trekken aan een enorme rol vijverfolie

WOUDRICHEM - Een enorm bassin waterdicht maken met folie. Hoe doe je dat? Nou, je regelt vijftig vrijwilligers uit het dorp en dan is het een kwestie van heel hard trekken aan een immense rol vijverfolie. Een ochtend sleuren en sjouwen later is het waterbassin van Schneider Youngplants een feit.

  1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
    DE GROENE LEVENSADER

    Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.