Volledig scherm
Het nieuwe schooljaar op De Hasselbraam werd maandag feestelijk afgetrapt. © Noor Reigersman

Eerste schooldag in Haaren wordt gevierd met vleugje glamour

HAAREN - Glitter and glamour was het thema: de eerste schooldag in basisschool De Hasselbraam in Haaren begon extra feestelijk vanwege de komst van de nieuwe schooldirecteur Karin de Lange (55). 

Gestoken in glamourkleding, evenals haar collega’s. De Lange heette de kinderen welkom - ook de leerlingen van de aanpalende basisschool De Klim-Op. 

De leerlingen Thomas Leduc en Gijs van Roessel knipten het lint door met een reusachtige schaar en vervolgens liepen de leerlingen van beide scholen over een rode loper naar binnen, langs een haag van applaudisserende leerkrachten. ,,Ik heb er heel veel zin in”, aldus De Lange. ,,Zo fijn dat alle kinderen er weer zijn.” 

De Lange was eerder locatieleider op een SBO-school in Tilburg en daarvoor directeur van een reguliere school. ,,Deze school spreekt me erg aan omdat het zo’n creatieve school is.”

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.