Volledig scherm
The Chemical Brothers op muziekfestival We Are Electric. © EPA

Festival We Are Electric trekt stekker uit meerdaagse zomereditie: ‘Stoppen op het hoogtepunt’

LIEMPDE - Festival We Are Electric stopt met de jaarlijkse meerdaagse editie in de zomer. In november vorig jaar werd een indoor editie in het Klokgebouw in Eindhoven ook al afgezegd. Het lukt de organisatie niet nog grote, nieuwe namen op het podium te krijgen.

Volgens een mededeling op de Facebookpagina van het evenement zijn er meerdere redenen voor het cancelen van het festival.

Kleine vijver artiesten

Zo zou de ‘vijver’ artiesten waar ze uit kan vissen flink zijn geslonken. ‘Als het op elektronische livemuziek aankomt is het aantal artiesten waar we uit kunnen kiezen flink geslonken’, schrijft de organisatie. Veel van de grote artiesten uit die vijver hebben al op het podium gestaan. Dat in combinatie met een steeds minder hard oplopend aantal bezoekers, maakt dat het event niet meer door kan gaan. ‘Het aantal bezoekers groeit langzamer dan onze ambities'.

Eersel en Liempde

Het festival begon in 2015 als een indoor feest. Na twee succesvolle edities verplaatste het evenement naar buiten. Er kwamen zo'n 15.000 bezoekers op af.

Artiesten als Paul Kalkbrenner en The Prodigy stonden op het podium op het E3-strand in Eersel. Het absolute hoogtepunt beleefde het festival vorig jaar op Landgoed Velder in Liempde. Het was de tweede keer dat het feest op die locatie werd gehouden. Er kwamen zo'n 20.000 mensen op af.

De organisatie geeft aan flink te balen van het nieuws. De grote visie die het bedrijf heeft, komt niet overeen met de werkelijkheid zoals ze die zou willen zien.‘We, as an organization and music lovers, have a vision for the future. And it’s big. Unfortunately, we have noticed that this vision for the future does not fit in with reality.’

Eerdere afgelastingen

In november vorig jaar zou het feest voor de zesde keer in het Klokgebouw in Eindhoven plaatsvinden. Dat kon om dezelfde reden als nu ook niet doorgaan. ,,Wij stellen kwaliteit boven kwantiteit. Het lukt ons niet om voor dit jaar voldoende kwalitatief goede acts te contracteren”, schreef de organisatie toen.

‘De zomereditie stopt nu op haar hoogtepunt’, sluit het festival het bericht af. ‘Het spijt ons heel erg maar we willen geen festival organiseren waar we niet honderd procent achterstaan’.

Volledig scherm
We Are Electric © Roel van der Aa