De PvdA in Meierijstad wil meer kleine woningen, zoals die bijvoorbeeld al enkele jaren in Schijndel staan.
Volledig scherm
De PvdA in Meierijstad wil meer kleine woningen, zoals die bijvoorbeeld al enkele jaren in Schijndel staan. © Roy Lazet

Geduld met kleine woningen raakt op in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Bij de PvdA in Meierijstad raakt het geduld op met de verwachte komst van honderd kleine woningen in deze gemeente. Raadslid Arie de Zwart heeft hierover zijn gal gespuwd bij de nieuwe wethouder van volkshuisvesting, Rik Compagne van HIER. 

Compagne maakte eerder deze maand bekend dat er nu acht locaties in Meierijstad worden bekeken voor de bouw van kleine, sociale huurwoningen. Op een later moment wordt bekend waar deze woningen uiteindelijk zullen ‘landen'.  Deze verplaatsbare woningen zijn vooral bedoeld voor spoedzoekers, vaak eenpersoons huishoudens. Wat de PvdA betreft, had Meierijstad al veel verder moeten zijn met deze plannen. 

In september 2017 zegden de woningcorporaties al toe dat zij honderd extra kleine woningen willen realiseren. In de gemeenteraad werd in 2018 een voorstel ingediend door PvdA, Hart, SP, D66 en Lijst Blanco om snel te starten met die honderd woningen, maar een jaar later is Meierijstad nog niet veel verder. ‘De raad wil, de corporaties zijn enthousiast, en er is een dringende noodzaak', aldus de PvdA in een persbericht. 

Goedkope woningen in Scheiffelaar II 

Raadslid De Zwart wil binnenkort met de mede-indieners van het eerdere voorstel, de druk richting het college van B en W vergroten. De PvdA komt komende donderdag samen met de SP ook met het voorstel om goedkope woningen mogelijk te maken in het bouwplan Scheiffelaar II in Veghel. Deze wijk, waar vooral dure woningen zijn gebouwd, zou volgens deze twee partijen ook geschikt zijn voor de komst van kleine, tijdelijke woningen.