Als de Haagse plannen het redden worden ouderwetse sigarenwinkels weer dé plek om tabak te kopen. Sigarenmagazijn Voets in Boxtel is er zo eentje.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de Haagse plannen het redden worden ouderwetse sigarenwinkels weer dé plek om tabak te kopen. Sigarenmagazijn Voets in Boxtel is er zo eentje. © Marc Bolsius

Geen tabak meer bij de super, maakt de sigarenzaak een comeback?

BOXTEL - Zo was het, zo wordt het. Voor je tabak moet je, in plaats van super of tankstation, over een paar jaar toch echt weer bij een speciaalzaak zijn. 

Het is nog net zo als de dag van toen. Het houten interieur van sigarenmagazijn Voets is er zo een uit vervlogen tijden. Een behang van tabak. Het ruikt er zelfs naar vroeger, toen je nog op zo’n speciaalzaak was aangewezen om aan je sigaret, sigaar of shag te komen. 

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.