Volledig scherm
Impressiebeeld van de toekomstige appartementencomplexen aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel. © Hoedemakers Ontwikkeling

Groen licht voor woningen in Schijndel op plek zusters

SCHIJNDEL - Meierijstad gaat akkoord met de bouw van 39 appartementen aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel, een voormalige locatie van de Zusters van Liefde. Hoedemakers hoopt in het voorjaar van 2020 te starten. 

Vóór carnaval 2020 starten met de bouw van drie complexen met in totaal 39 appartementen aan de Pastoor van Erpstraat 2 tot en met 8 in Schijndel, zo is het streven van Hoedemakers Ontwikkeling BV uit Rosmalen. Het college van B en W van Meierijstad stemde onlangs in met het ontwerp-bestemmingsplan. 

‘Het heeft best een hele tijd geduurd’

Het terrein werd medio 2017 gekocht van de Zusters van Liefde. De bewuste locatie ligt tegenover het moederhuis van deze congregatie. ,,Het heeft allemaal best een hele tijd geduurd, maar nu zijn we een flinke stap dichterbij", reageert directeur Simon Passier van het bedrijf Hoedemakers. ,,Voor de zomer van 2021 zouden we dan klaar kunnen zijn.” 

Volledig scherm
De historische panden van de Zusters van Liefde in Schijndel aan de Pastoor van Erpstraat blijven behouden. © Marc Bolsius

De 39 appartementen zijn bestemd voor de huurmarkt. ,,Een kwart is voor de sociale huurmarkt, zo is afgesproken met de gemeente”, aldus Passier. Hoedemakers verbouwt de karakteristieke gebouwen - de woning en de vroegere meisjesschool van de zusters - tot luxe woning en villa. Ook de kopgevel van de voormalige boerderij blijft behouden en wordt geïntegreerd in het nieuwbouwplan. 

In de tuin van moederhuis Sint-Jozefklooster zijn nog eens 28 woningen gepland. Deze worden ontwikkeld door Cornelis Huygens Projectontwikkeling.