Volledig scherm
De Groene Handdruk is in ontvangst genomen door mevrouw Van Asveldt-van Drunen. © Ellen Zaadnoordijk, gemeente Boxtel

Groene Handdruk voor dementievriendelijke wandeltuin van Liduina in Boxtel

LIEMPDE - Diny Stolvoot van Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid heeft maandag een Groene Handdruk uitgereikt gekregen voor het realiseren van een dementievriendelijke wandeltuin bij verpleeghuis Liduina van zorggroep Elde.

De handdruk werd symbolisch uitgereikt door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Mevrouw Van Asveldt - van Drunen, die zich jarenlang heeft ingezet voor de tuin, mocht de prijs uit blijk van waardering in ontvangst nemen. De beloning bestaat uit een trofee en een groot aantal bloembollen ter waarde van 500 euro.

De wandeltuin

De wandeltuin is een tijdje geleden gerealiseerd achter verzorgingshuis Liduina en stelt ouderen met dementie in staat de natuur te beleven. Door het planten van bloembollen, hoogstamfruitbomen en gemengde struiken, is er een bijvriendelijke en bloemrijke tuin gelegd die zorgt voor meer biodiversiteit.

Het project is onderdeel van een groter project, gericht op bevordering van participatie van mensen met een beperking via rolstoelvriendelijke paden naar het centrum van Boxtel en Selissenwal.