Volledig scherm
Tilburg loopt vooruit op de opsplitsing van Haaren en gaat deze winter de wegen in Biezenmortel sneeuwvrij maken. Boxtel neemt alvast Esch voor zijn rekening. © PVE/Jan van Eijndhoven

Haaren krijgt strooihulp van Tilburg en Boxtel

HAAREN - De gemeenten Tilburg en Boxtel helpen Haaren deze winter al om de gladheid in de dorpen Biezenmortel en Esch te bestrijden. Dat doen ze omdat de gemeente Haaren daar niet de menskracht meer voor heeft.

Zoals bekend wordt Haaren per 1 januari 2021 opgesplitst. Twee van de vier ontvangende gemeenten nemen nu al het strooiwerk over, Tilburg in Biezenmortel en Boxtel in Esch. Voor de dorpen Haaren en Helvoirt is dat nog niet nodig, aldus de gemeente Haaren. Dus Oisterwijk en Vught hoeven nog niet aan de bak bij de buren.

De buurgemeenten strooien volgens het plan van de gemeente Haaren. Dat betekent dat alleen op de wegen en fietspaden die de dorpen verbinden wordt gestrooid, plus op busroutes en enkele wegen in het buitengebied. Verder wordt bij openbare gebouwen, scholen, zorg- en winkelcentra gestrooid.

Daarnaast doet de gemeente een beroep op inwoners en ondernemers om de trottoirs in de omgeving van woningen, winkels en bedrijven sneeuwvrij te houden.

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”