Het drugslab in de woning Broxven 4 in Esch.
Volledig scherm
Het drugslab in de woning Broxven 4 in Esch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Haaren wil Essche woning sluiten vanwege drugslab

ESCH - Zes maanden wil waarnemend burgemeester Yves de Boer van Haaren de woning Broxven 4 in Esch sluiten. Daarin is woensdag een groot drugslab aangetroffen en opgerold door de politie. 

In de kelder van het pand trof de politie zo'n 7.000 liter aan drugsgrondstoffen en -afval aan. Mogelijk is er ook afval op het riool geloosd. Volgens de burgemeester gaat het om een ernstige situatie. Gezien de omvang van het lab zijn de openbare orde en volksgezondheid in het geding. Met de sluiting wil de burgemeester de verstoring van het woon- en leefklimaat van Esch voorkomen. 

De sluiting geldt voor het hele perceel, inclusief de garage. Voor deze maatregel baseert de burgemeester zich op artikel 13b van de Opiumwet. Met de sluiting van de woning wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Haaren drugslaboratoria, hennepkwekerijen of andere illegale druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd.

De woning is eigendom van Joost Schoenmakers uit Esch en verhuurd aan een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige Hongaarse vrouw. Beiden zijn woensdag gearresteerd. Schoenmakers stelt niets van de criminele activiteiten te hebben geweten.