Volledig scherm
PREMIUM
Haarendael in betere tijden © Marc Bolsius

Haarendael kost Haaren nog eens 40.000 euro, rekening loopt op tot dik boven 4 ton

MET HISTORISCH OVERZICHTHAAREN - Weer moet de gemeente Haaren de beurs trekken voor landgoed Haarendael. Terwijl ze niet de eigenaar van het complex is, moet ze er toch weer 40.000 euro aan uitgeven. Tot die kosten wordt Haaren min of meer gedwongen. Haarendael is namelijk een rijksmonument en het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om daarop namens het Rijk de controle uit te oefenen.

Zeker nu een groot deel van het complex bij de brand van 31 augustus is verwoest, is er veel werk aan de winkel voor de gemeente. Ook overlegt ze met tal van partijen, onder meer of het hoofdgebouw in ere hersteld kan worden. Het gaat onder meer om eigenaar Wim Vugts, projectontwikkelaar Lithos Bouw & Ontwikkeling, de gemeente Oisterwijk, provincie Noord-Brabant, Gedenkplaats Haaren, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Omgevingsdienst, Stichting Maatschappelijk Platform Haarendael en ingenieursbureau Lakerveld.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.