Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de Dr. Landmanschool in Helvoirt spelen op het terrein voor hun school in het HelvoirThuis. Met de opsplitsing van de gemeente Haaren hebben ze niks. © copyright Marc Bolsius

Helvoirt als cadeautje voor Vught

HELVOIRT - Haaren is hard op weg naar de opheffing van de gemeente. De vier dorpen gaan vanaf 2021 verder bij Oisterwijk, Vught, Boxtel of Tilburg. Hoe leeft die opsplitsing? Vandaag: Helvoirt aan het woord.

,,Ik hoop dat Vught Helvoirt ziet als een cadeautje en niet als een last.” Dat zegt Sietske van Iersel (46) uit Helvoirt, vrijwilligerscoördinator van het HelvoirThuis. . ,,Want het is een prachtig, groen dorp met zelfvertrouwen en veel onderlinge samenhang. Nee, er leeft geen angst bij ons dat er veel zal veranderen als wij bij Vught horen.”

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.