Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit Beautiful Things. © Beholders

Hoelang trekken we deze overkill aan spullen en prikkels nog?

ColumnOp een andere manier naar dingen kijken. Openstaan voor nieuwe inzichten en gedachten. Het zou verplichte kost moeten zijn zo nu en dan. Neem nou de film Beautiful Things. Dit esthetisch protest tegen de verspilling opende afgelopen donderdag niet alleen het vierdaagse documentairefestival Beholders, maar ook menig paar ogen.

Quote

Zijn we het punt van verzadi­ging inmiddels voorbij?

Femke Hellings

Mijn collega op kantoor raakt er niet over uitgepraat. Al die mensen die hun werk doen in absolute stilte en eenzaamheid - dag in dag uit - om onze drukke wereld te faciliteren. Die met hun terugkerende handelingen de keten van creatie, transport, marketing en vernietiging van onze spullen voeden. Ze zag hoe objecten van onze schreeuwerige consumptiemaatschappij hun reis beginnen op geïsoleerde plekken en eindigen in spookachtige verbrandingsovens. Ze liet de explosie van geluiden en knipperlichten binnenkomen. Voelde de onrust bij het van een afstandje kijken naar onze verjaardagsfeestjes, waarbij de een de ander én de muziek overstemt, kinderen luidruchtig spelen met herrie makende speelgoedrobots en de cadeautafel voller en voller wordt gepropt. En ik? Ik hang aan haar lippen.

  1. Boxtelse organiseert ontmoetingsfeestje in Den Bosch met vrouwenstop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    Boxtelse organi­seert ontmoe­tings­feest­je in Den Bosch met vrouwen­stop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    BOXTEL/DEN BOSCH - Je zou het bijna ouderwets kunnen noemen. Singles die elkaar ontmoeten op een feestje. Toch is dat precies wat de Boxtelse Tanja van Abeelen en Natasja d’Armagnac uit Den Bosch voor ogen hebben. Op 29 november is de eerste editie van hun ViaVia-party op een locatie in Den Bosch. Een obstakeltje is wel dat er zich meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld. Er is daarom zelfs een vrouwenstop ingesteld.