Volledig scherm
Als het aan de afdeling Meierijstad van Koninklijke Horeca Nederland ligt, wordt in sportkantines op doordeweekse avonden geen bier meer geschonken na middernacht. © Getty Images/iStockphoto

Horeca Meierijstad: biertap van sportclubs moet eerder dicht

SCHIJNDEL/VEGHEL - De biertap van sportclubs in Meierijstad moet doordeweeks na middernacht gesloten blijven. Dat vindt de afdeling Meierijstad van Koninklijke Horeca Nederland, zo staat in een brief van bestuurslid Marco Thijssen aan de gemeenteraad. 

De KHN Meierijstad en de Sportraad Meierijstad maakten onlangs afspraken over onder meer het schenken van alcohol in sportkantines. Hierbij is ook afgesproken dat sportkantines doordeweeks tot maximaal twaalf uur ‘s nachts open mogen blijven. 

TTCV Veghel 

Maar een aantal clubs gaf aan hier moeite mee te hebben, zoals tennisclubs en tafeltennisclub TTCV uit Veghel. ,,Die clubs hebben nogal eens wedstrijden die tot na middernacht duren", licht bestuurslid Dick Mandemaker van de sportraad toe. ,,En zij willen na afloop van hun wedstrijd nog wel iets kunnen drinken met hun teamgenoten en tegenstanders.” 

In het weekend mogen sportkantines langer openblijven bij officiële wedstrijden. ,,Per abuis hebben we nagelaten om daar ook de vrijdagavond bij te zetten", zegt Mandemaker. De sportraad wil binnenkort in overleg met de horeca en de gemeente om tot een oplossing te komen.