Volledig scherm
PREMIUM
Jos Opheij (links) en Frans Smulders uit Liempde. © Peter De Bruijn

Jos Opheij en Frans Smulders van Vv De Notenkraker in Liempde: ‘Vogeltjes kweken met telefoontoetsen om jeugd te bereiken’

De ClubmanLIEMPDE - Jos Opheij (68) maakt het deurtje van het kweekhok open. ,,Zestien koppeltjes mozaïekkanaries met eitjes en jonkies”, zegt hij. Hij wijst op een barst in een eitje. Er prikt al een snaveltje doorheen. ,,Kijk deze komt nu op de wereld.”

Jos is secretaris van ‘De Notenkraker’. Frans Smulders (76) penningmeester. Hij heeft de vereniging vijftig jaar geleden mee opgericht.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.