Volledig scherm
PREMIUM
De kerk in Eerde staat op de nominatie om over enkele jaren gesloten te worden. De stichting Vrienden van de Eerdse Kerk wil voorkomen dat er een school in het kerkgebouw komt. © Wout Van Assendelft

Kerken in Meierijstad wachten met smart op nieuwe kansen, ‘geen school in kerk Eerde’

SINT-OEDENRODE/EERDE - Kerkbesturen in Meierijstad kijken uit naar de erfgoedvisie van de gemeente. Vooral voor de kerk Antonius Abt in Eerde is haast geboden. ,,We zitten echt niet te wachten op een school in onze kerk.”

De Antonius Abtkerk in Eerde moet dicht, dat is zeker. Alleen wanneer is nog onduidelijk. ,,Wij willen daar op voorbereid zijn", zegt bestuurslid Bernard Mobers van de stichting Vrienden van de Eerdse Kerk. 

  1. Schijndel heeft een grote tentoonstelling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’
    PREMIUM

    Schijndel heeft een grote tentoon­stel­ling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’

    SCHIJNDEL - Is de één helemaal lyrisch over zijn postzegelverzameling, de ander van muziek of zijn/haar vrijwilligerswerk; voor Leon van Roozendaal uit Schijndel is zijn verzameling oude televisietoestellen, radio's en allerlei elektrische apparatuur zijn grootste hobby. Zo'n 150 toestellen van allerlei afmetingen staan opgesteld in zijn winkel, waar eerst installatiebedrijf Van Roozendaal gevestigd was dat inmiddels is verhuisd naar de achterzijde van de panden aan de Boschweg.