Volledig scherm
PREMIUM
De kerk in Eerde staat op de nominatie om over enkele jaren gesloten te worden. De stichting Vrienden van de Eerdse Kerk wil voorkomen dat er een school in het kerkgebouw komt. © Wout Van Assendelft

Kerken in Meierijstad wachten met smart op nieuwe kansen, ‘geen school in kerk Eerde’

SINT-OEDENRODE/EERDE - Kerkbesturen in Meierijstad kijken uit naar de erfgoedvisie van de gemeente. Vooral voor de kerk Antonius Abt in Eerde is haast geboden. ,,We zitten echt niet te wachten op een school in onze kerk.”

De Antonius Abtkerk in Eerde moet dicht, dat is zeker. Alleen wanneer is nog onduidelijk. ,,Wij willen daar op voorbereid zijn", zegt bestuurslid Bernard Mobers van de stichting Vrienden van de Eerdse Kerk. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.