Kermis Veghel leeft op, ‘Tien keer beter door stichting’

VEGHEL - Meierijstad wil het Veghelse model voor de organisatie van alle veertien kermissen. Wat zijn de plussen en minnen?  

Debby van Ballegooij uit Veghel klimt op haar trapje en hangt de prijzen keurig op een rij. Vanaf vrijdag tot en met woensdag staat zij met haar tentjes eendjes vissen en vliegtuigjes op de kermis in haar woonplaats. Voor de tiende keer, zo schat ze. ,,En voor de vierde keer sinds de komst van de stichting", doelt Van Ballegooij op de Stichting Kermissen Gemeente Veghel. ,,Door de stichting is de kermis van Veghel tien keer beter geworden. Veel compacter en gezelliger. En met een veel beter randprogramma.”

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.