Volledig scherm
Kinderen op de schaatsbaan in Schijndel. © Jeanne Bosmans

Kleintjes in de rij voor schaatsles op het Winterpark in Schijndel

SCHIJNDEL - Het was schuifelen, strompelen, vallen en weer overeind krabbelen. De schaatsles die zondag op de ijsbaan bij het Winterpark in Schijndel plaatsvond, leverde aandoenlijke tafereeltjes op. Zo'n dertig kinderen gingen op aanwijzingen van Maartje van den Brand (14) en Geert Wagenaars (15) het avontuur aan. 

De allerkleinsten strompelend achter de pinguïns, sommige oudere deelnemertjes wat onzeker wankelend en hier en daar wat soepel glijdende schaatsers. Er werden voorzichtig baantjes geschaatst die afgewisseld werden met het schaatsen in een grote kring. Waarbij iedereen het eigen tempo mocht bepalen. Het ontwijken van de pionnen op de baan bleek nog een hele klus en de kleine valpartijen waren dan ook talrijk. 

Vroeg

Ondanks de uitglijders volgden de jonge schaatsers enthousiast de instructies. Al gold dat niet voor alle deelnemertjes. Een kleine jongen gaf aan dat hij het wel genoeg vond, zo achter die pinguïn. ,,Ik wil nu naar binnen," mopperde hij tegen zijn vader.

Voor Maartje en Geert, die in het kader van maatschappelijke stage via school de kinderen wegwijs maakten op de gladde ijzers, was het schaatsevenement leuk om te doen. Maartje: ,,Vooral als de kinderen al vaker zijn geweest en het wekelijks beter gaat. Dat is mooi om te zien." 

Ook Geert was wel tevreden al vond hij het tijdstip op zondagochtend wel wat aan de vroege kant. ,,Op zondagochtend om 09.00 uur. Maar wel leuk om te doen. De kinderen zijn volop bezig en ik hoor van ouders dat ze het leuk vinden." Het was de eerste keer tijdens het Winterpark dat de gratis schaatslessen wekelijks op zondag werden georganiseerd.