Volledig scherm
Nan Visser uit Schijndel is maandag koninklijk onderscheiden. © Rene Manders

Koninklijke eer voor Nan Visser uit Schijndel

SCHIJNDEL - Nan Visser uit Schijndel is maandag koninklijk onderscheiden. Hij werd door burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad in de Schaapskooi benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Nan Visser (78) is en was onder meer bestuurslid en vrijwilliger bij stichting Schaapskooi Schijndel, voorzitter bij de vereniging Weidevogelgroep Schijndel e.o., vrijwilliger bij het Brabants Landschap en stichting PUM Netherlands en vrijwilliger bij de brandweer. Visser steekt in de Schaapskooi aan Martemanshurk nog altijd veel tijd in het geven van rondleidingen en presentaties.
Ook bij de Weidevogelgroep organiseert hij onder meer excursies en is hij actief op het gebied van weidevogelbescherming. Als boerenzoon uit Noord-Holland haalde hij veel boeren in Brabant over om meer te doen aan het beschermen van nesten. Als vrijwilliger bij hulporganisatie PUM ging Visser in totaal 23 maal op missie naar onder meer Algerije, Jordanië en Rwanda. 

Tot slot was hij ook nog van 1967 tot 1996 vrijwilliger bij de brandweer. Eerst in Berkhout en daarna in Schijndel. 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.