Volledig scherm
PREMIUM
De basisschool in Olland telt nog maar 69 leerlingen. Olland zit met smart te wachten op aanwas en dus nieuwe woningen in het dorp. © Van Assendelft Fotografie

Leuk zo'n actieplan voor meer woningen in Meierijstad, maar de school in Olland loopt al leeg

SINT-OEDENRODE - Alle raadsfracties in Meierijstad willen dat er meer gebouwd wordt in de kleine dorpen, maar een nieuw actieplan vindt een meerderheid overbodig. De dorpen zelf willen échte actie. ,,Vind je het gek dat Olland leegloopt?”

Allemaal leuk en aardig zo'n voorstel voor een actieplan voor meer woningen in Meierijstad, vindt voorzitter Ad van der Heijden van de dorpsraad in Olland. ,,Maar intussen staat de leefbaarheid in ons dorp al jaren enorm onder druk. De basisschool loopt leeg, het dorpshuis heeft het moeilijk en de voetbalclub telt ook steeds minder leden.” 

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”