Volledig scherm
Vijf van de zes brandweerlieden op de foto met burgemeester Han Looijen. Marcel van Hout werd eerder op de dag onderscheiden. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Lintjesregen bij brandweer in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Zes brandweermensen van het korps uit Sint-Michielsgestel zijn onderscheiden met de versierselen Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond waar burgemeester Han Looijen de onderscheidingen opspelde.

Het gaat om de brandweerlieden Harrie van Buuren, Toon van Grinsven, Bas Heidema, Marcel van Hout, Carly van Lieshout en Mark Nijrolder. Zij kregen de versierselen opgespeld omdat zij zich al meer dan twintig jaar inzetten voor de Gestelse gemeenschap.

Harrie van Buuren is sinds 1 september 1981 lid van de vrijwillige Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van hoofdbrandwacht – chauffeur, voertuigbediener.

Van Grinsven bevelvoerder

Toon van Grinsven trad op 1 september 1987 aan als brandweerman bij de post Sint-Michielsgestel van Brandweer Brabant Noord. Hij heeft zich vanuit de functie manschap opgewerkt als chauffeur, voertuigbediener, instructeur en bevelvoerder.

Al 34 jaar bij brandweer

Bas Heidema is sinds 1 september 1989 actief bij Brandweer Brabant Noord, post Sint- Michielsgestel. Hij vervult de functie hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener. Marcel van Hout is 34 jaar actief bij Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Hij bekleedt de functie van hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener.

Carly van Lieshout is sinds 1 augustus 1989 lid van Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Hij vervult de functie hoofdbrandwacht – manschap.

Mark Nijrolder is op 1 juli 1990 toegetreden tot het korps Sint-Michielsgestel van deBrandweer Brabant Noord. Hij is hier hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.