Volledig scherm
PREMIUM
De calvarieberg op het kerkhof in Sint-Oedenrode, een van de parels in Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad heeft veel parels, ook verborgen

SINT-OEDENRODE - Welke plekken in Meierijstad hebben veel toekomstwaarde? Onder meer deze vraag kwam dinsdag aan bod bij de cursus Meierijstadkunde in Sint-Oedenrode. 

,,Een Punica Oase.” Zo neemt een van de cursisten van Meierijstadkunde de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen in Veghel. ,,De parktuin is nu alleen zichtbaar voor vogels, andere dieren, planten én de zusters", zegt ze. ,,Maar op verzoek van de Zusters Franciscanessen wordt de Kloostertuin openbaar. Dan kan iedereen hiervan genieten”, aldus de medewerkster van Meierijstad. 

 1. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 2. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”