Volledig scherm
PREMIUM
Onder massale belangstelling trok de Liberation Task Force enkele jaren terug door Valkenswaard. © Van de Meulenhof

Militaire colonne is woensdag al vroeg in Meierijstad

Bevrijding 75 jaarSINT-OEDENRODE/VEGHEL - De militaire colonne van de Liberation Task Force arriveert woensdag 18 september al vroeg in Meierijstad. ,,We vertrekken om 8.10 uur vanuit Son en Breugel en zijn rond 9.15 uur op de Markt in Sint-Oedenrode", zegt logistiek manager Ernest Donders. 

Sint-Oedenrode kan rekenen op bijna 250 historische oorlogsvoertuigen in het dorp. ,,Na Sint-Oedenrode splitsen we op. In totaal rijden we vier routes. Er gaat ook een route door Keldonk en Erp. We gaan met circa 25 voertuigen richting Veghel en Eerde", aldus Donders. In Eerde staat rond 10.45 uur een ceremonie gepland bij de Eerdse Molen. De routes van Liberation Task Force (LTF) zijn online niet te vinden.
Donders: ,,Dat komt omdat we het routeboek pas een dag voor ons vertrek klaar hadden. We kregen de vergunningen van gemeenten pas heel laat rond. En soms moeten we op de dag zelf nog onze route aanpassen.” 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.