Volledig scherm
PREMIUM
Het weiland waar de koeien straks plaats maken voor een berg Nederlandstalige artiesten aan het Muggenheuvelsteegje in Maaskantje. © Van Assendelft

Mini-dorp strijkt met Mega Piraten Festijn neer in Maaskantje

MAASKANTJE - Het Mega Piraten Festijn komt in oktober voor het eerst naar Maaskantje. Er treden veel grote namen op. Een megafeest voor 6500 bezoekers. Hoe boks je dat op een weiland in Maaskantje voor elkaar?

Op een flink weiland aan het Mugheuvelsteegje in Maaskantje grazen nu nog de koeien van boer Henk. Maar zaterdag 26 oktober zwelt er de muziek aan van René Schuurmans, Frans Bauer en Gerard Joling én vallen er 6500 bezoekers op de klep. Want dan strijkt de karavaan van het Mega Piraten Festijn er neer.

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.