Volledig scherm
Schuurbrand in Nijnsel. © Persburo Sander van Gils / Remco Rooijakkers

Mogelijk asbest vrijgekomen bij schuurbrand in Nijnsel

NIJNSEL - De brandweer is zaterdagochtend met meerdere wagens uitgerukt voor een brand in Nijnsel. Eerst werd gedacht dat daar een huis in brand stond, later bleek dat het ging om een schuur. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen.

De brand werd rond 09.30 uur gemeld. De brandweer rukte massaal uit, denkende dat het om een woningbrand ging. Eenmaal aangekomen op de Nijnselseweg bleek een schuur achter de woning in brand te staan. 

Meerdere bluswagens, een hoogwerker en een waterwagen waren aanwezig om het vuur te bedwingen. Door de brand kwam veel rook vrij en vermoedelijk is ook asbest vrijgekomen. Wat er in de schuur stond, is nog niet duidelijk. 

  1. Zakdoeken blijven op zak bij twintigste Torenproat in Sint-Michielsgestel
    PREMIUM

    Zakdoeken blijven op zak bij twintigste Torenproat in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voor de twintigste en laatste keer liep De Huif dit weekeinde vol met vijftienhonderd bezoekers voor de jaarlijkse Torenproat. Hoe memorabel deze jaargang zal zijn moet nog maar blijken. Zakdoeken bleven op zak. De drie voorstellingen met zeven tonpraters gaven een erg wisselend beeld, met dit jaar - de eerlijkheid gebiedt het te zeggen - middelmaat als troef. Zoals een bezoeker oordeelde na afloop: “Ik miste de uitschieters.”