Volledig scherm
PREMIUM
Huize Sint-Jozefzorg in Esch, omstreeks 1950 © Privécollectie

Monument voor Zwarte Zusters krijgt volgend jaar een plekje in Esch

ESCH - Een monument voor de 'Zwarte zusters’ van Esch wordt in de lente van 2020 geplaatst. Tenminste, dat verwachten de initiatiefnemers van Heemkundekring De Kleine Meijerij en Platform Esch’ Perspectief.  Voor die tijd moet nog wel een flink bedrag ingezameld worden. 

Het beeld is een eerbetoon aan de Zusters van de Goddelijke Verlosser die zich zestig jaar hebben ingezet binnen zieken- en ouderenzorg en het kleuteronderwijs in Esch. Kunstenares Lia Martinali uit Esch heeft al een ontwerp gemaakt voor een bronzen beeld. Zij is zelf ter wereld gebracht met kraamhulp van een van de zusters. Hobbyclub Esch maakt de sokkel in samenwerking met de kunstenares. 

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”