Volledig scherm
PREMIUM
De Albert Heijn in Sint-Oedenrode verlaat de Markt. © Robèrt van Lith/BD

Na jaren groen licht voor verhuizing supermarkt Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - In Sint-Oedenrode wordt al jarenlang gesproken over verhuizing van supermarkt Albert Heijn vanaf de Markt naar de Borchmolendijk. Nu lijkt het er eindelijk van te komen, want het gemeentebestuur van Meierijstad geeft groen licht. 

Het gaat om een supermarkt met een vloeroppervlakte van 1900 vierkante meter, gecombineerd met vier bovenwoningen en een parkeerterrein met circa 85 parkeerplekken. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, moeten de panden aan de Borchmolendijk 14 tot en met 22 en Passtraat 2 worden gesloopt. ,,Deze woningen staan al grotendeels leeg", aldus wethouder Jan Goijaarts (CDA). 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.