Volledig scherm
jotari scouting boxtel radio uitzending © Jan Zandee

Niet alleen zenden en chatten bij de Jota in Boxtel, maar ook live televisieprogramma's maken

BOXTEL - Chattende en zendende scouts over de hele wereld. Dit weekend is het weer JOTA-JOTI. Scouting Boxtel pakte het allemaal opnieuw nét iets completer aan met JOTARI.

Een tikje anders. Scouting Boxtel ging, net als de afgelopen tien jaar, een stap verder dan JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet). Tijdens de Boxtelse JOTARI zonden en chatten de scouts net als overal ter wereld, maar ze maakten óók radio- en televisieprogramma's. Zoals Gilles van de groep Blauwe Vogels. Tijdens een radio-opname wist hij de namen van diverse liedjes meteen na enkele begintonen. En daarmee hielp hij zijn team 'Mark' aan een klinkende overwinning. 

Een kamer verderop was een televisieopname waar Dain (10) met andere welpen een script bedacht. "Wordt rechtstreeks uitgezonden op YouTube." Intussen was Roos (11) samen met haar medewelpen druk aan het zenden met scouts uit Kaatsheuvel. Inzet was het spel galgje, waarbij het woord 'jamboree' toch lastiger bleek dan gedacht. Bij de achtste letter veerde Roos als eerste op: "Jamboree!" 

Medeorganisator Tom van Lamoen keek tevreden toe. ,,Dit jaar doet de scouting uit Sint-Michielsgestel voor het eerst het hele weekend mee. Tot nu toe zijn wij nog steeds de enige scoutingvereniging in Nederland die ook televisie erbij doet." Iets wat goed in de smaak viel, zoals bij Rens (8) ,,Leuk hier. Maar tot nu toe vind ik de televisieopname nog het allerleukst. We hebben alles zelf bedacht."