Volledig scherm
PREMIUM
Glasvezel Buitenaf legt momenteel glasvezel aan in het buitengebied van Meierijstad. Wat Lijst Blanco betreft krijgen ook alle kernen bínnen de bebouwde kom dit supersnelle internet. © Robèrt van Lith/BD

Nieuwe poging: glasvezel in héél Meierijstad

VEGHEL/SCHIJNDEL - Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van glasvezel geven voldoende aanleiding voor een herhaalde poging om héél Meierijstad te voorzien van supersnel internet. Dit vindt de gemeenteraadsfractie Lijst Blanco. 

Alle inwoners van Meierijstad moeten via glasvezelkabel een beroep kunnen doen op supersnel internet. Lijst Blanco deed in april vorig jaar al een poging om dit voor elkaar te krijgen, maar kreeg onvoldoende steun in de gemeenteraad. ,,We zullen de wethouder wel blijven volgen op dit terrein", voorspelde raadslid Luc van den Tillaart van Lijst Blanco toen al.
Nu voegt hij de daad bij het woord met een stel kritische vragen aan het college van B en W. ,,Ik volg het nieuws rond glasvezel op de voet, onder meer via het Financieele Dagblad", zegt Van den Tillaart. Volgens hem zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van breedband die een nieuwe poging rechtvaardigen. Zo wil het kabinet met subsidies stimuleren dat alle Nederlandse huishoudens uiterlijk in 2023 toegang krijgen tot snel breedbandinternet.