De opbouw van Paaspop 2021 in Schijndel, afgelopen week.
Volledig scherm
De opbouw van Paaspop 2021 in Schijndel, afgelopen week. © jan zandee/fotoburo Bolsius

Nog 2,5 week wachten tenzij rechter meer duidelijkheid geeft over Paaspop: ‘Beslis vóór 1 augustus’

updateSCHIJNDEL - Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met Paaspop, nu het kabinet het verbod op meerdaagse festivals verlengt tot 1 september. Pas over 2,5 week valt een besluit over evenementen na die datum. Tenzij de rechter eerder  uitspraak doet in een kort geding dat maandag is aangespannen door festivalorganisatie ID&T. De eis: vóór 1 augustus duidelijkheid.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.