Volledig scherm
Dit soort langnekken komen er op de rotonde bij het politiebureau te staan in Boxtel. © Domien van der Meijden

Nog heel even wachten op nieuwe langnekken bij rotonde politiebureau

BOXTEL - Het Oertijdemuseum in Boxtel en de gemeente Boxtel werken samen om het voor elkaar te krijgen dat er twee nieuwe langnekken (dino's) worden geplaatst op de rotonde Bosscheweg/Dukaat bij het politiebureau in Boxtel.

De vergunning is inmiddels aangevraagd en de dino's staan al in depot bij het Oertijdmuseum om ze te plaatsen. René Fraaije: ,,Als er geen bezwaren komen, dan kunnen we over een aantal weken overgaan tot het plaatsen. Ze zijn in een container deze kant opgekomen in delen. Ik moet ze dan nog wel in elkaar zetten.”

Fraaije wil graag dat de nekken van de beide langnekdino's een hartfiguur vormen. ,,We kijken of dat kan en lukt op de rotonde, waar nu nog vlinderstruiken staan.” 

Op de rotonde bij de Brederodeweg staat al veel langer een 'knuffeldino’ te pronken. Die wordt door de buurt vaak versierd met zaken die te maken hebben met speciale feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Maar ook rond carnaval en Sinterklaas krijgt deze dino versierselen omgehangen. De laatste kerst was er zelfs een baby-dino bij het beest gezet.

  1. Leiding geraakt tijdens werkzaamheden in Haaren, geen ontploffingsgevaar
    VIDEO + update

    Leiding geraakt tijdens werkzaamhe­den in Haaren, geen ontplof­fings­ge­vaar

    HAAREN - Bij graafwerkzaamheden in Haaren is woensdagmiddag een leiding van de Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) geraakt. Er is sprake van een lekkage van nafta en Strukton is ter plekke om de leiding te maken. Volgens officier van dienst van de brandweer Gert-Jan van Extel is er geen ontploffingsgevaar. De hulpdiensten hebben het gebied afgezet. Rond 22.30 uur waren de hulpdiensten nog steeds bezig met dichten van het gat.