Volledig scherm
PREMIUM
Dronefoto van de boerderij en bedrijf van Sjef van den Braak bedrijfswagens in Veghel. Duidelijk is te zien hij ze (in het midden) zijn ingebouwd door de trucks van BAS Trucks en de nieuwbouw van Foodpark. © Van Assendelft

Onteigening van ‘oase’ in Veghel blijft in beeld

SINT-OEDENRODE/VEGHEL - Autobedrijf Van den Braak in Veghel krijgt nog een kans om tot een schikking te komen met het gemeentebestuur van Meierijstad, dat een optie tot onteigening achter de hand houdt. 

De gesprekken zijn nog niet afgerond, maar Meierijstad heeft toch de procedure in gang gezet om een deel van de grond van familie Van den Braak aan de Kempkens in Veghel te onteigenen. De gemeenteraad nam daar donderdagavond in Sint-Oedenrode een besluit toe. Maar dat gebeurde pas na een stevige discussie in de raad. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.