Volledig scherm
PREMIUM
Eus Witlox © Jan Zandee/Bolsius Fotografie

Opgeblazen Team Meierijstad zorgt voor flinke crisis in de gemeente: wethouder stapt op

VEGHEL/SCHIJNDEL - Team Meierijstad zadelt de gemeente Meierijstad op met een flinke crisis. De grootste coalitiepartij valt uiteen in twee kampen en wethouder Eus Witlox pakt zijn biezen.

Het was meer een ‘verstandshuwelijk’, geeft partijvoorzitter Jeanne Hendriks van Team Meierijstad toe. ,,We hebben gezocht naar de liefde, maar het is niet gelukt.” Het ‘huwelijk’ van de grootste coalitiepartij in Meierijstad bleek zo broos dat het nu dan toch gestrand is. De fractie valt uiteen in twee groepen van zes en vijf raadsleden. Wethouder en voormalig lijsttrekker van Team Meierijstad, Eus Witlox, trekt zijn conclusies en stapt op. ,,Hij heeft er hard aan getrokken, maar het is niet gelukt”, aldus Hendriks.

 1. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 2. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”