Opgeviste handgranaat in Boxtel veiliggesteld door EOD, huizen tijdelijk ontruimd

updateBOXTEL - Enkele woningen aan de Van Coothstraat in Boxtel waren zondagavond ontruimd nadat bekend werd dat in een van de huizen een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog lag. Rond 21.15 uur kon iedereen weer naar huis.

 1. Van bruisend dorpsleven naar waardevolle natuur. En dat binnen een minuut
  DE GROENE LEVENSADER

  Van bruisend dorpsleven naar waardevol­le natuur. En dat binnen een minuut

  BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 2. Honderd meter van de Hema, honderd meter van de ijsvogel.
 2. Nieuw huis op plaats van 12 ambachten is eigenlijk een showroom
  PREMIUM

  Nieuw huis op plaats van 12 ambachten is eigenlijk een showroom

  BOXTEL - Sietze Leeflang is een begrip in Boxtel. Mede-grondlegger van de Kleine Aarde in de jaren zeventig. En hij had toen al een duurzaam huis met een droge poepdoos zonder spoelwater, een grote keramische kachel waarmee hij het huis verwarmde en een helofietenvijver waar rioolwater werd gezuiverd. Op de plek waar De Twaalf Ambachten van Leeflang stond verrijst iets nieuws. Oók heel duurzaam. Welkom bij Inspiratie Centrum De Weide.