Een plattegrond van de toekomstige situatie, met daarnaast een impressiebeeld van het oude raadhuis na de transformatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een plattegrond van de toekomstige situatie, met daarnaast een impressiebeeld van het oude raadhuis na de transformatie. © Ten Bras Westinga Architectuur

Oude raadhuis Schijndel verandert snel van gedaante, maar zonder trappen Winy Maas

SCHIJNDEL - De verbouwing van het oude raadhuis van Schijndel had jaren voorbereiding nodig, maar nu gaat het er echt van komen. Aannemersbedrijf Hazenberg start binnenkort met de verbouwing van dit monument op de Markt. Maar zonder de hoge trappen naar het dak, zoals de bekende architect Winy Maas voor ogen had. 

Wethouder Coby van der Pas en manager Mark Verhagen van aannemer Hazenberg plaatsten woensdag hun handtekeningen onder de overeenkomst tussen Meierijstad en Hazenberg. Links projectleider Barbara de Leeuw van Meierijstad.
Volledig scherm
Wethouder Coby van der Pas en manager Mark Verhagen van aannemer Hazenberg plaatsten woensdag hun handtekeningen onder de overeenkomst tussen Meierijstad en Hazenberg. Links projectleider Barbara de Leeuw van Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

,,Voor de toekomst sluit ik niets uit, maar op dit moment heeft het college er niet voor gekozen", zegt wethouder Coby van der Pas (CDA, gemeentelijke vastgoed). ,,Dat heeft onder meer te maken met het budget dat we tot onze beschikking hebben.”