Park Ruijbosch in Haaren krijgt verrassend snel vorm

VIDEOHAAREN - Het enthousiasme van de 'makers’ van het nieuwe Park Ruijbosch in Haaren, de gemeente incluis, is groot. De laatste weken herontdekken ook steeds meer dorpelingen de groene oase. 

Zeventiger Jan Vermeer zat in de eerste klas van De Klim-Op toen die school een nieuwe huisvesting kreeg in het hart van Haaren. Na decennia trouwe dienst is die school ook voor hem gesloopt. Vermeer woont in een van de nieuwe woningen op het voormalige schoolterrein. Hij is een van de initiatiefnemers van het bouwproject en zet ook zijn schouders onder de ontwikkeling van Park Ruijbosch achter de woningen en de Lambertuskerk. Dat park krijgt verrassend snel vorm. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.