De brandweer schoot met een hoogwerker te hulp om de ara uit de boom te bevrijden.
Volledig scherm
De brandweer schoot met een hoogwerker te hulp om de ara uit de boom te bevrijden. © Persburo Sander van Gils/Sander van Gils

Pechvogel met hoogwerker uit boom gered in Schijndel

SCHIJNDEL - De brandweer is zondagmiddag rond half zes uitgerukt voor een ara in een boom aan de Mozartstraat in Schijndel. De papegaai zat daar al vanaf 14.00 uur en verplaatste zich niet meer.

 1. Een feestje als vanouds bij uitgesteld Mega Piraten Festijn in het Maaskantje
  PREMIUM

  Een feestje als vanouds bij uitgesteld Mega Piraten Festijn in het Maaskantje

  DEN DUNGEN - ‘Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist’. Artiesten Stef Ekkel en René Karst brengen de stemming er zaterdagavond vanaf de eerste minuut goed in in de grote feesttent. Zo’n 6500 fans van het Nederlandse lied en feestmuziek deinen, schreeuwen, hossen en dansen meteen mee tijdens het bijna twee jaar uitgestelde Mega Piraten Festijn in Maaskantje... Het is alsof corona even niet meer bestaat.
 2. Na laatste eredienst is hoofdgebouw Kentalis gesloten voor doven

  Na laatste eredienst is hoofdge­bouw Kentalis gesloten voor doven

  SINT-MICHIELSGESTEL - Voor een stil en haast intiem vaarwel aan het zo vertrouwde hoofdgebouw van Kentalis verzamelde zich afgelopen zaterdagmiddag een kleine groep doven voor een viering in de kapel van de vroegere meisjesafdeling. De allerlaatste voor oud-leerlingen en -bewoners. Na 111 jaar is het hele gebouw definitief niet meer beschikbaar voor doven. Want binnenkort is de kapel officieel aan de eredienst onttrokken, zoals het heet in kerkelijk idioom. Een veertigtal doven beleefden dit historische en gevoelige moment mee.