De Poolse supermarkt WarsZawa in Schijndel ging afgelopen weekend open.
Volledig scherm
PREMIUM
De Poolse supermarkt WarsZawa in Schijndel ging afgelopen weekend open. © Roel van der Aa

Poolse supermarkt Schijndel na dreiging nu toch open: 'Als je angst hebt, kun je de deur niet meer uit’

SCHIJNDEL - Er hing een dreiging van een aanslag boven het hoofd. De burgemeester sloot daarom zelfs het pand. Maar de Poolse supermarkt WarsZawa aan de Hoofdstraat in Schijndel is eindelijk geopend. ,,Er is geen aanleiding om het pand langer gesloten te houden.” 

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Robert woont bijna boven nieuwe Poolse supermarkt in Schijndel: ‘We zitten niet te wachten op een explosie onder onze slaapkamer’
  PREMIUM

  Robert woont bijna boven nieuwe Poolse supermarkt in Schijndel: ‘We zitten niet te wachten op een explosie onder onze slaapkamer’

  SCHIJNDEL - Je zou maar precies boven een leegstaand pand wonen waar binnenkort een vestiging van de de Poolse supermarkt Warszawa in komt. Na de recente aanslagen op deze keten is het niet gek dat omwonenden in Schijndel zich zorgen maken. ,,Wij zitten niet te wachten op een supermarkt die elk moment geëxplodeerd kan worden”, zegt bewoner Robert uit Schijndel.