Volledig scherm
PREMIUM
Het verduurzamen van huurwoningen, zoals de aanleg van zonnepanelen, jaagt woningcorporaties op kosten. © Mats van Soolingen

Rekening voor zuinige huurwoningen loopt fors op, ‘Huurders mogen niet de dupe zijn’

SCHIJNDEL/BOXTEL - Kosten voor het verduurzamen van sociale huurwoningen rijzen de pan uit, stellen woningcorporaties in deze regio. ,,Onze huurders mogen hier niet de dupe van worden.”

Volledig scherm
Directeur Jan van Vucht van Area. © Van Assendelft Fotografie

Woningcorporaties in Meierijstad hebben het maar wat lastig met het vinden van bouwlocaties voor sociale huurwoningen. Maar dit is nog niet eens de grootste uitdaging voor de toekomst, bezweert directeur-bestuurder Jan van Vucht van woningcorporatie Area met zo'n 8.000 sociale huurwoningen in Veghel en Uden. ,,Nieuwbouwplannen zijn nog best overzichtelijk. Onze grootste zorg zit veel meer in de bestaande woningvoorraad. We moeten naar C02-neutrale woningen in 2050, dat gaat onze corporatie vele miljoenen kosten.”

 1. Of dit Boxtelse muziekduo naar India wil met Koningsdag? Nou en of!

  Of dit Boxtelse muziekduo naar India wil met Koningsdag? Nou en of!

  BOXTEL - ,,Zit je?", vroeg Marc van de Laar een week of vier geleden aan zijn muzikale vriend Marco Starink. ,,Nou, als Marc zoiets vraagt dan maak je borst maar nat. Dan komt er iets", weet Starink te melden. ,,Dus ik ging maar even zitten". En dat was maar goed ook. Van de Laar had namelijk net de Nederlandse consul in Mumbai aan de telefoon gehad. Of de heren, die beiden het duo Puur Muziek vormen, op 5 mei het verlate Koningsfeest aldaar muzikaal willen aankleden?
 2. Plan Rechterstraat in Boxtel moet half juli levenslicht zien
  PREMIUM

  Plan Rechter­straat in Boxtel moet half juli levens­licht zien

  BOXTEL - Kansen worden gezien, ideeën zijn er volop. Maar ook knelpunten komen in groten getale op tafel. Over de herinrichting van de Rechterstraat in het centrum van Boxtel woedt momenteel een dorpsbrede discussie. Aangezwengeld door de werkgroep sfeer en beleving van de centrumondernemers in samenwerking met het gemeentebestuur. Iedereen die dat wil, kan zijn zegje doen. ,,Maar uiteindelijk stelt het college uiteraard het ontwerp vast", laat een woordvoerder van de gemeente wel weten.