Volledig scherm
PREMIUM
Het verduurzamen van huurwoningen, zoals de aanleg van zonnepanelen, jaagt woningcorporaties op kosten. © Mats van Soolingen

Rekening voor zuinige huurwoningen loopt fors op, ‘Huurders mogen niet de dupe zijn’

SCHIJNDEL/BOXTEL - Kosten voor het verduurzamen van sociale huurwoningen rijzen de pan uit, stellen woningcorporaties in deze regio. ,,Onze huurders mogen hier niet de dupe van worden.”

Volledig scherm
Directeur Jan van Vucht van Area. © Van Assendelft Fotografie

Woningcorporaties in Meierijstad hebben het maar wat lastig met het vinden van bouwlocaties voor sociale huurwoningen. Maar dit is nog niet eens de grootste uitdaging voor de toekomst, bezweert directeur-bestuurder Jan van Vucht van woningcorporatie Area met zo'n 8.000 sociale huurwoningen in Veghel en Uden. ,,Nieuwbouwplannen zijn nog best overzichtelijk. Onze grootste zorg zit veel meer in de bestaande woningvoorraad. We moeten naar C02-neutrale woningen in 2050, dat gaat onze corporatie vele miljoenen kosten.”

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.